5 tips bij Acné & Littekens

Die wil je liever niet 😔. Toch is het vaak helaas voor vele onontkoombaar, en hebben de meeste (waaronder wijzelf) hiermee moeten "strugglen". 

Zeker met een gekleurde huid of juist een hele lichte huid laat acné vaak zijn sporen achter. Dat litteken? Ja, vertel me wat, die is dus van ongeveer 6 maanden geleden. 

“We know the struggle, echt! “

Uit ervaring kunnen we spreken. De acné zelf was zo erg nog niet, maar dat litteken blijft je je echt letterlijk bij.

Wanneer de ontsteking is genezen zal de huid in repair-mode gaan, het wondje zal genezen en dan lijkt het even alsof het wel weer goed komt. Tot even later, Het pigment is harder gaan werken, zonlicht heeft je (toch) te pakken gehad en nu zit je dus met een donker of roodgekleurd litteken.  

Van dat litteken af komen is heel moeilijk maar voorkomen is altijd beter en wij vertellen je graag hoe.

1.Minder (hyper)pigmentatie

Heb je een snel een kleurtje? Probeer producten te zoeken die de productie van pigmentatie verlagen zoals Niacinamide, Arbutin of Vitamine C en Kojic Acid. Deze ingrediënten zullen ook het genezingsproces versnellen, en deze hebben een verhelderende werking op de huid. Een win-win dus.

+ Bekijk producten speciaal voor Acné.

2. Dag & Zonlichtbescherming

SPF, dag in dag uit. Zorg dat de zon niet het pigment naar de oppervlakte brengt. Ben je gevoelig voor zon en krijg je gemakkelijk littekens van acné? Dan is SPF50 echt “the-way-to-go”.

3. Genees sneller met de kracht van Cica.

Genees sneller met Cica ( Centella Asiatica ) of Madecassoside en vermijd bijtende producten met alcohol of andere schadelijke ingrediënten. Schone producten en ingrediënten zoals Cica kunnen de genezing versnellen, dat scheelt enorm natuurlijk want elke dag met een litteken is er 1 te veel.

+ Bekijk producten met Centella Asiatica 

4. Geef het zoveel mogelijk rust.

4.  Vermijd het scrubben, of überhaupt exfoliëren tijdelijk tot dat de huid weer genezen is. Terwijl de huid zich probeert te genezen moet je geen aanslag willen plegen met een chemische of fysieke peeling. Laat de huid zichzelf herstellen. De huid is sterker en weerbaarder dan je soms denkt.

5. Doe research.

Probeer in de zoektocht naar het voorkomen te onderzoeken waar de acné vandaan komt. Dit kan een dieët zijn, ongewassen haar op een kussen, pubertijd, verkeerde routine, hormonen of zuivel. Vaak is het antwoord meer dichterbij dan je werkelijk denkt. 

We hopen natuurlijk dat deze tips je op weg helpen bij het elimineren van acné en littekens en vooral een glowy huid. Heb jij nog betere tips? Laat het ons weten!

1 comment

Rust geven is wel het moeilijkste denk ik bedankt voor de tips 👍

Thanita April 22, 2020

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd