90% van veroudering komt door de zon, wist je dat?

Volledig in de zon met minimale of soms weinig bescherming is vragen om problemen. Ok... Het is echt een typisch Nederlands dingetje. Wanneer dan eindelijk de zon aanbreekt, willen we het er ook echt eventjes van nemen ( Dat is je goed recht ). Maar dat is dan ook gelijk waar het mis gaat. Van bijna geen zon naar full-on met je gezicht een kleurtje pakken. ​​

De zon is ongeveer 90% van de huidveroudering, de schade komt (echt) later. Zon verminderd de productie van het collageen en elastine. Een uurtje een kleur op doen op het strand heeft een groot effect. Lijntjes rondom de ogen en mond worden sneller zichtbaar en dehydratie treedt (bijna) direct op. Door te veel in de zon te zitten, produceer je de bouwstenen voor Melasma / Hyperpigmentatie en kunnen deze vlekken op een later moment zichtbaar worden. 

Zonnebank is een no-go

Het produceert meer pigmentatie, breekt vocht, collageen en elastine af en brengt het pigment naar de bovenste huidlagen. Je wordt eigenlijk bij elke zonnebank sessie gemiddeld een half jaar ouder.​ Door deze beschadiging veranderd de huidtextuur van glad naar een stukje bacon ;) en dit is bijna onomkeerbaar.

Smeer met minimaal SPF30 zodat je dagelijkse bescherming hebt tegen de zon, en daglicht. Op de meest zonnige dagen kun je SPF50 gebruiken. Nu is natuurlijk de vraag: Krijg ik dan nog iets van kleur? Laten we het niet mooier verpakken dan dat het is. Het kan namelijk wel, maar daar moet je wel heel erg je best voor doen met SPF50, of lang voor in de zon zitten en dat gaat weer voorbij aan het doel van de bescherming.

Probeer te kijken naar alternatieven. Zelf bruiners, Spray-tans, en druppels zijn allang niet meer zo “tacky” en oranje als vroeger.

Over een paar jaar, ben je jezelf dankbaar! #Trustus

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd