Dit weet je nog niet over Centella Asiatica

Een “Main” ingrediënt waar je als K-Beauty gebruiker niet omheen kunt: Centella Asiatica.

Waarom en hoezo kun je denken want Centella Asiatica is namelijk in veel verschillende toepassingen terug te vinden zoals, maskers, toners, essence’s en creme’s. 

Centella Asiatica is ook bekend als Cica, Indische Waternavel, Tiger Grass, of Gotu Kola en 1 van de meest geneeskrachtigste en herstellende planten op aarde.

De plant is rijk aan al “the good stuff”, Aminozuren, Beta-caroteen en essentiële vetzuren (Fatty Acids), een krachtige bio-actieve groep “fytochemicaliën” en werkt ook nog eens anti-bacterieel.

Maar wat doet het als toegevoegd ingrediënt?

Met alle goede eigenschappen van de plant helpt het enorm bij ontstekingen zoals actieve acné en draagt het bij aan het sneller herstellen van de huid. Bij langdurig gebruik versnelt het de celdeling en stimuleert het de productie van collageen.

Het grootste voordeel is misschien toch de beschermende factor van de plant. Wanneer het ingrediënt is toegevoegd in onze huidverzorging draagt het bij aan het versterken van onze natuurlijke huid-barrière zodat de huid sterker en weerbaarder is voor beschadigingen, rode vlekjes en droogheid.

Al met al kun je stellen dat Centella niet voor niets in zoveel K-Beauty artikelen wordt toegevoegd. De onstekingsremmende eigenschappen samen met de anti-aging benefits maakt het ingrediënt populair voor jong en oud die het beste uit hun huid willen halen.

Count us in, want wij krijgen er geen genoeg van! 

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd