3 cruciale stappen voor minder zichtbare poriën

Er wordt nog weleens gezegd dat je niet van vergrote poriën af kan komen, maar dat is niet waar! Wie dat verzonnen heeft moet namelijk stinkend jaloers zijn geweest op iemand met een porie-perfecte huid. ~Eerst even de mythe ontkrachten:~ Een vergrote porie, werkt het zelfde als een elastiekje, als deze is “uitgelubberd” kan de porie zich niet meer herstellen naar de originele staat, althans… bijna niet. Je kan een porie wel strakker maken en kleiner doen lijken met de juiste reiniging en exfoliatie ( Peeling ). Zie de eerste stappen naar minder zichtbare poriën:

1. Reinig mild en bij voorkeur met een double-cleanse.

Een milde reiniger die de huid respecteert en de ph-waarde balanceert is pré, hierom gaan de talgkliertjes en poriën en niet overcompenseren. Wanneer de reiniger te agressief is, zul je het averechtse resultaat behalen, en dat wil je niet!

2. Gebruik een toner met BHA ( Salicylzuur ).

Een BHA,  Salicylic Acid ( Salicylzuur )  is een essentieel ingrediënt om de poriën te reinigen. Een BHA werkt namelijk tot diep in de poriën, reinigt en is ontstekingsremmend. Omdat een BHA de porie zo grondig reinigt is het de nazorg cruciaal. Hydrateren na een toner met BHA is eigenlijk gewoon een must.

De peeling sticks van Dr. Oracle zijn perfect bij een S.O.S acné (uitbraak). De jumbo stick is geschikt voor het hele gezicht, delen of als spot-treatment en bevat Lactic Acid ( Melkzuur ) samen met een combinatie van AHA + BHA’s en de ontsmettende werking van Tea Tree olie om onzuiverheden en acné te doen verdwijnen. De Peeling sticks zorgen er ook nog eens voor dat de ontsteking in de huid sneller geneest en verdwijnt.

 

Behandel de poriën met een spot-treatment

Niacinamide  ( Vitamine B3 ) is een wondermiddel voor de poriën. Het reguleert niet alleen de talg-aanmaak gedurende de dag maar verhelderd ook de huid. Je poriën worden dus als het ware langzaam maar zeker lichter van kleur. Niacinamide is het meest effectief in een krachtig serum of sheet mask.

Met deze drie stappen kun je bijna moeiteloos dagelijks voor de poriën blijven zorgen en kun je gauw mooi resultaat behalen. Reinigen, Toner en Spot-treatment zijn redelijk makkelijk toe te voegen aan elke routine. Het belangrijkste van elke routine, voor poriën of niet is dat je consistent blijft en gedurende een minimale periode van 6 weken dezelfde producten blijft gebruiken voor het beste resultaat.

Heb jij weleens mooi of porie-loos resultaat behaald met een routine? Of een holy-grail item gebruikt voor de poriën? Laat het ons weten, we zijn namelijk heel benieuwd wat jullie bevindingen zijn!

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd