K-Beauty 101

Al eeuwen is Beauty iets wat de Koreanen als meesters beoefenen. Door de scheiding van Noord en Zuid Korea is de evolutie hier van vooral verder ontwikkeld in Zuid-Korea tot inmiddels een 3 Biljoen Beauty Industrie.

Wij, Europeanen houden van een kleurtje, het liefst flink in de zon zelfs. Het cultuur verschil is gigantisch en toch hebben we elkaar ergens in het midden kunnen ontmoeten.

Zuid Korea heeft het schoonheidsideaal veel verder ontwikkeld zoals Chinezen technologie beheersen. Next level dus.

De Koreaanse beauty industry is ongeveer 3 biljoen waard. Grote Europese en Amerikaanse cosmetica-merken en modehuizen ontwikkelen hun producten in Zuid-Korea en “White Labelen” het als hun eigen ( Beter goed gejat, dan slecht bedacht ).

Er wordt goed afgekeken en de trend is dan ook eindelijk aangeslagen. Dit geldt overigens niet alleen voor cosmetica, maar in het algemeen. Net als voeding, zijn wij meer bewust over wat we ons zelf toedienen. De 3-biljoen-beauty-industrie loopt voor op de grote namen, daarom is het geen verrassing dat de merken die nu verkrijgbaar zijn bij ons in de drogisterij met Koreaanse ingrediënten werkt, zoals Centella Asiatica.

Het komt voor uit het eeuwenoude ideaal. Een lichte egale huid, die vrijwel spot-loos is, gezond en “dewy”. Wij Europeanen, willen dan wel nog het kleurtje, want ja, voor ons geldt dat we er niet van opknappen met onze bleke huid.

Er zijn honderden misschien wel duizenden Zuid-Koreaanse merken. De een nog beter dan de ander. Omdat de industrie, kennis en middelen zo groot zijn is het in Zuid-Korea gemakkelijker en sneller om een product te lanceren.

De kern van K-Beauty is hydrateren, verzorgen en beschermen. De 10-Step en de 7-Skins methode is hierop gebaseerd en toepasbaar voor iedereen. Het grootste voordeel is dat vrijwel alle K-Beauty merken zich aan de norm houden: Geen schadelijke ingrediënten, en milieu vriendelijke verpakkingen.

De 10-Step routine is allesomvattend, Reinigen, Exfoliëren, Hydrateren, Behandelen en Beschermen. Wanneer je deze routine als een #boss beheerst zul je snel zien welk positief effect dit heeft op de huid.

De 7 Skins methode is meer een s.o.s trick bij een droge huid. 7 dunne lagen van je favoriete Essence achter elkaar aanbrengen voor intense hydratatie en een Dewy huid. Mocht je dit weleens doen? Vergeet niet alle hydratatie te “locken” met een Serum of Crème.

Het verhaal achter K-Beauty blijft ons interesseren en deze vooruitgang in Beauty blijven we graag met jullie delen!

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd