K-Beauty đź“”Woordenboek: Niacinamide

Samen met Centella Asiatica en Hyaluronzuur staat Niacinamide in de top 3 van de meest gebruikte ingrediënten in K-Beauty. Waarom zo populair?

Niacinamide ook wel Vitamine B3 is namelijk enorm veelzijdig en kan gebruikt worden door alle huidtypes. Het effect van Niacinamide is snel zichtbaar en de werking is in de meeste gevallen zonder irritatie.

Niacinamide heeft een ontstekingsremmende werking en voorkomt nieuwe “breakouts”. Het verminderd glimmen bij een vette huid en maakt het de poriën minder zichtbaar. Daarnaast heeft Niacinamide een positief effect op littekentjes en donkere (rode) plekjes en zorgt het dus voor een algehele “gave” en schone huid die sneller geneest. Onderzoeken hebben aangetoond dat Niacinamide ook nog eens een positief effect heeft op rimpels en fijne lijntjes en de textuur van de huid verbeterd.

Welk percentage?

Niacinamide is het meest effectief in percentage van 3% tot 5%. Bij een hoger percentage kan het namelijk de huid irriteren. Wanneer het percentage niet is vermeld bij een product zal dit in de meestal rond de 3% zijn wat effectief genoeg is voor een langere periode van gebruik.

Welke toepassing?

Niacinamide is het meest effectief wanneer dit direct contact maakt met de huid. Denk hierbij aan Niacinamide in een Toner, Essence of Serum. Wanneer Niacinamide is toegevoegd in een créme of rijkere substantie heeft het eerder een ondersteunende functie.

Voordelen:

Niacinamide is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid. Ook de rijpere huid en de huid met Melanine ( Pigment ) kan hier veel baat bij hebben. Daarnaast helpt het bij een vette huid, onzuiverheden en acné.

Nadelen:

Het is moeilijk om een nadeel te verzinnen over Niacinamide! Het ingrediënt is juist zo populair vanwege de vele voordelen. Het enige nadeel is dat er weinig wordt gecommuniceerd over hoeveel (%) er in zit bij producten. Hierdoor is het moeilijk af te stemmen op een routine.

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd