Product Review: Benton Aloe BHA Toner

Een toner met het luxe gevoel van een essence / serum. De Benton Aloë BHA Skin Toner heeft milde eigenschappen met krachtige BHA (salicylzuur) om onzuiverheden aan te pakken terwijl de Aloë Vera de huid verzacht.

De verpakking:

Hoewel Benton zelf vindt dat ze vrij weinig aan de verpakking doen (marketing-wise) is de fles toch mooi glanzend en luxe. Het pompje is erg handig, hiermee verspil je geen product. De inhoud van 200ml is wel erg jumbo, misschien iets minder gemakkelijk op reis ;)

De Toner:

De meeste toners hebben exfoliërende en ontvettende eigenschappen, zodat alle huidverzorgingsproducten na de toner beter op de huid in kunnen werken. Dit is aan de ene kant prettig, maar aan de andere kant is dit voor een gevoelig huidtype een nadeel.

Bij de Aloe BHA toner is hier nauwelijks iets van de merken. De toner is niet zo waterig als de meeste toners, deze toner is juist iets aan de dikkere kant en smeert daarom ook wat prettiger uit.

Als skincare-freak sla ik nooit een toner over in mijn routine, dit hoort er gewoon bij.
‘s Avonds gun ik me zelf een iets "sterkere" toner dan ‘s ochtends, en daarom is deze van Benton vooral geschikt voor in de ochtend.

De toner staat bekend als anti-inflammatory, dit helpt enorm bij acné en onzuiverheden. De salicylzuur reinigt tot diep in de poriën. Nu heb ik zelf nauwelijks last van onzuiverheden of mee-eters, maar ik kan me voorstellen dat dit prettig is wanneer je wel regelmatig last hebt van acné. Zeker bij een huid die beschadigd is, is deze milde toner een uitkomst. 

Naast Aloe en BHA (salicylzuur) bevat de toner ook hyaluronzuur, dit verklaart dus waarom de huid niet uitdroogt. Daarbij komt ook nog eens,  dat “Snail Secretion Filtrate“ is toegevoegd, wat helpt bij de genezing van de huid.  Aha, daar zit het hem dus in!

Voor wie is de toner?

Heb je met regelmaat last van onzuiverheden? Dan is deze toner geschikt voor je, zelfs voor de meest gevoelige en beschadigde huid. Ook wanneer je geen last hebt van onzuiverheden kun je de toner net als ik gebruiken. Mijn reden? Ik wil mijn ochtend routine zo simpel en mild mogelijk houden. ‘s Avonds kies ik namelijk sneller een product dat exfolieërt.

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd