The Hype: Double Cleanse

De term “double-cleanse” is je vast niet onopgemerkt gebleven. Het niet zomaar een hype, het kan namelijk wonderen verrichten ( vinden we zelf), Het is eerder een essentiële stap in het reinigen van de huid.

Waarom een double-cleanse?

Het is gebruikelijk om simpelweg 1 cleanser te hebben, voor s’ochtends en s’avonds. Op zich niks geks aan. Maar als je make-up draagt, producten met SPF en last hebt van onzuiverheden dan is een double-cleanse misschien wel echt iets voor jou.

Een double-cleanse bestaat uit twee stappen. De eerste stap is een Oil Cleanser of een Oil Balm. Deze breng je aan op een droge (vuile) huid. Hiermee zal oog make-up, onzuiverheden en SPF letterlijk afbreken. De speciale oliën reageren op water zodat deze makkelijk is af te spoelen. De resten van de Oil Cleanser dien je te verwijderen met een milde watergedragen cleanser.

Op deze manier is jouw huid tot in de porie gereinigd, zonder de huid te irriteren. Het vervangt de traditionele make-up remover, dat scheelt dan weer ;)

Voor wie is een double-cleanse?

Een double cleanse is ten eerste unisex. Gebruik jij dagelijks make-up, of SPF? Dan is een double-cleanse echt een go-to. Een vette huid? Dan juist! Wees niet bang, de olie is altijd non-comedogeen ( niet verstoppend ), het is de bedoeling dat de olie niet intrekt maar direct wordt afgespoeld en weggewassen met ’t vuil en onzuiverheden. Een droge huid droge of gevoelige huid? Ook hier is een double-cleanse zeer geschikt, nu kun je dus de gevoelige huid reinigen met minimale irritatie.

Bekijk alle (Oil) Cleansers hier.

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd