Even over deze term: Anti-Aging

De term is eigenlijk overrated, anti-aging, want wat zegt dat nou eigenlijk? Letterlijk vertaald: Anti-veroudering? Betekent dat het product de huidige rimpels doet verdwijnen, of is het preventief? Veroudering in welke zin? Ben je te laat of te vroeg? Best onduidelijk voor een term die misschien wel bij elk beauty product genoemd wordt, niet?

In de basis:
Onder de dermis laag van onze huid bevinden zich de “Fibroblasten”, dat is de belangrijkste cel die er voor zorgt dat elasticiteit, vocht en collageen je huid jong blijven houden. Naarmate we ouder worden neemt deze cel in productie af. We willen er dus alles aan doen om dit proces te vertragen en de productie van de cel optimaal te houden.

Het Fibroblast Trio
Zo simpel mogelijk uitgelegd: Een fibroblast bestaat uit 3 delen: Collageen, Hyaluronzuur en Elastine. De Fibroblasten wil je dus eigenlijk optimaal houden door deze cellen te blijven voeden met collageen, hyaluronzuur en elastine, zodat ze langer mee gaan toch?

Elastine en collageen zijn niet aan te brengen door middel van creme’s, hyaluronzuur wel. Elastine en Collageen werken niet zo goed zonder het hyaluronzuur, dus zoveel mogelijk hyaluronzuur ( zeker op lange termijn ) zorgt er dan ook voor dat deze fibroblasten zo optimaal mogelijk blijven.

Hyaluronzuur
Bijna alle anti-aging producten zijn op deze theorie aangepast, heel veel hyaluronzuur dus, want dit is ook nog eens een lichaamseigen stof. hyaluronzuur kan tot 1000 keer zijn gewicht in water aantrekken en vasthouden. Pure Hyaluronzuur ( Sodium Hyaluronate ) aanbrengen vóór een dagcréme of een essence kan direct zorgen voor dat “plump” effect omdat hyaluronzuur het vocht naar binnen trekt als een magneet.

Ook vind je in anti-aging hoek vaak veel “verhelderende” eigenschappen voor bijv. pigmentatie, melasma en ouderdomsvlekken. Ingrediënten zoals Niacinamide ( Vitamine B3 ) en Retinol ( Vitamine A ) zijn erg populair omdat ze langzaam maar zeker voor een heldere teint zorgen en de huid textuur verbeteren.

Wil je dus beginnen met anti-aging, begin dan bij de basis, Hydratatie dus. Dit kan bij veel mensen het verschil maken op lange termijn. Daarnaast zou je je kunnen focussen op rimpels, pigment en lijntjes met de juiste actieve ingrediënten, zoals Vitamine C of gefermenteerde extracten. Al het harde werk is echt water naar de zee brengen als je geen SPF gebruikt om jezelf te beschermen tegen zon en daglicht ( UVA & UVB ).

Bottom-line
Anti-Aging, betekent dus niet dat rimpels verdwijnen of dat je van middelbare leeftijd naar piep-jong transformeert. Anti-aging wil dus zeggen dat het bijdraagt aan preventie van veroudering en huidverbetering. Let’s keep that clear! Dit is dan ook precies de reden waarom je niet vroeg genoeg kan beginnen met het preventief beschermen van de huid die nog maar net volwassen is.

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd