Pollution, hebben wij dat ook?

Pollution ( luchtverontreiniging ) is een begrip in de huidverzorging. Toch horen wij hier in Nederland er vrij weinig over. In de meest verkrijgbare cosmetica zitten antioxidanten of actieve ingrediënten om te beschermen tegen de effecten van luchtverontreiniging. Toch redelijk onopgemerkt want “Pollution” is wel aanwezig maar speelt niet zo’n grote rol in Nederland. Maar de verontreiniging is er wel en bestaat met name uit Zwavel en Stikstofdioxide en Benzeen die onze huid langzaam maar zeker penetreren.

Pollution betekent letterlijk “verontreiniging”. En komt vooral voor in grote steden en in de buurt van snelwegen. De waarde van deze verontreiniging is in Nederland medium-hoog en zo is de grootste verontreiniging in Zuid-Holland, en staat Rotterdam aangegeven als “gemiddeld” naast grote steden zoals Madrid, Antwerpen en Hamburg.

Waarom horen wij hier in Nederland niks over?
Hoewel wij ook zeker last hebben van dezelfde verontreiniging loopt Nederland toch nog een klein beetje achter als het gaat om de bescherming hiervan. De verontreiniging is weliswaar op zijn laagst in jaren maar nog zeker in “hoge” mate aanwezig. Het zal geen gezondheidsrisico’s opleveren, maar een effect op de huid en veroudering heeft het wel.

Wat doet deze verontreiniging met onze huid?
Door te leven in gebieden met hoge verontreiniging maak je meer kans om in aanraking te komen met vrije radicalen. Of beter gezegd: Je komt hierdoor in aanraking met vrije radicalen. Deze moleculen versnellen het verouderingsproces en breken de goede cellen af.

Kortom, Je zal er sneller minder fris uitzien als je in de stad woont, of in de buurt van grote snelwegen ;) #Citylife

Anti-pollution skincare is dus een ware hype. Commercieel gemaakt of niet, de kern is waar. De verontreinigde lucht die we inademen en in micro-dosissen die op onze huid komen te liggen zijn uiteindelijk schadelijk, althans wel voor de jeugdige look ;).  De micro deeltjes benzeen en stof die in de lucht hangen verstoppen onze poriën en breken dus collageen sneller af dan de bedoeling is. Nu is er niet ineens een nieuw wonder-product dat je moet kopen om rekening te houden met anti-pollution skincare ( gelukkig ), Maar het altijd terugkerende antioxidant Vitamine C is de meest afwerende antioxidant tegen verontreinigde lucht. En het kan dus zijn dat jij naast de voordelen van Vitamine C dus al beschermd bent tegen de verontreiniging.

Door Vitamine C overdag te gebruiken ben je beschermd tegen de vrije radicalen die in de lucht hangen en geniet je daarnaast ook nog eens van de overige van de voordelen van Vitamine C. 

Is de verontreinigde lucht iets waar jij je zorgen over maakt? Of denk je dat jouw huidproblemen hieruit voortkomen? Dan kun je wellicht Vitamine C in combinatie met SPF s’ochtends toepassen voor betere bescherming tegen verontreiniging en tegelijkertijd de anti-aging voordelen meepakken ;)

Laat een bericht achter

Alle berichten moeten eerst worden goedgekeurd